تبلیغات

fathi5

معلم5 فتحی - جانداران ساده قارچها

آموزشی.اطلاعات مفید علمی . سوال های درسی . تدریس ریاضی

جانداران ساده قارچها

تاریخ:جمعه 21 بهمن 1390-07:46 ق.ظ

قارچ‌ها نه جانورند و نه گیاه؛ بلکه دسته‌ای جداگانه از یوکاریوت‌ها را تشکیل می‌دهند. این دسته همگی دگرخوار)هتروتروف-مصرف کننده) بوده و برای رشد و تکثیر به ترکیبات آلی جهت اخذ انرژی و کربن نیاز دارند. قارچها هوازی یا ناهوازی اختیاری هستند. اکثر قارچها گندروی )ساپروتروف) بوده، در خاک و آب به سر می‌برند و در این نواحی، بقایای گیاهی و جانوری را تجزیه می‌کنند. قارچها مانند باکتری‌ها در تجزیهی مواد و گردش عناصر در طبیعت دخالت داشته، حائز  اهمیت هستند. علم مطالعهی قارچ‌های انگل برای انسان را قارچ‌شناسی پزشکی گویند (این انگلها بیماریهای زیادی را به وجود می‌آورندزخم انگشت لای پا)

قارچ‌ها تأثیر زیادی در طبیعت دارند. گونه‌ای از قارچ‌ها با تخمیر انگور آن را تبدیل به سرکه می‌کند. گونه‌ای دیگر انگورها را بر روی تاک می‌کُشد. گونه‌ای دیگر باعث سیاه شدن رنگ کاشی‌های حمام می‌شود و گونه‌های دیگر قارچ، باعث ایجاد یا درمان بیماری می‌شوند یا باعث پوسیدگی چوب یا رویش دوبارهی ریشهی گیاه می‌شوندقارچ در اصل کلمهی ترکی است و برابر فارسی آن «سماروغ» است. مردم عادی به آن «کلاه دیوان» و «چتر مار» هم می‌گویند.قارچ‌ها بر خلاف گیاهان نمی‌توانند خوراک خود را تولید کنند؛ بنابر این برای ادامهی زندگی ناچارند مصرف کننده باشند (هتروتروف)  ویکی پدیا

 طبقه بندی قارچها، زیست شناسان را مدت ها سرگردان کرده بود زمانی آن را جزو گیاهان بدون کلروفیل قرار می دادند و سپس آن ها را از جمله ی جانداران ساده (آغازیان) شمردند امّا به علت ویژگی های قارچ ها که به هیچ کدام از موجودات زنده ی دیگر شباهت ندارند بسیاری از پژوهشگران، امروزه آن ها را مستقل از بقیه مطالعه می کنند. این جانداران مانند گیاهان ساکن هستند و سلول های آنان مانند گیاهان دیواره دار است.امّا جنس این دیواره از سلولز نیست. برخلاف گیاهان، سبزینه ندارند. وقادربه غذا سازی نمی باشند. قارچ ها ریشه و ساقه ندارند. برخی از قارچ ها رشته های باریکی دارندکه شببیه ریشه است. به این رشته ها ریسه می گویند.


    قارچ های چتری روی چوب های پوسیده تنه درختان یا روی خاک دیده می شود بیشتر قارچ های چتری که در طبیعت یافت می شوند. سمی هستند ولی در میان آنها انواع خوراکی هم وجود دارد. قارچ ها به وسیله سلول های بسیار ریزی به نام هاگ تولید مثل می کنند. هاگ در اندامی به نام هاگدان تولید می شوند و پس از رسیدن یا پاره کردن دیواره هاگدان آزاد می شوند. این هاگ ها همراه باد یا آب به نقاط مختلف می روند. در هر جا که رویش مناسبی داشته باشند، رشد کرده و قارچ های دیگری را به وجود می آورند. یکی از  عامل های دیگر پخش شدن هاگ ها حشرات هستند . مورچه قرمز و مگس از قارچ تغذیه می کننذ وقتی هاگ ها به بدن آن ها  می رسد ممکن است روی بدن حشرات رشد کند و یا به نقاط مختلف ارسال شود.

قارچها موجوداتی هتروتروف(مصرف کننده یا انگل) بوده، فاقد ریشه ، ساقه و برگ هستند و در یکی از پنج سلسله موجودات زنده قرار داده شده‌اند. این موجودات به علت فقدان کلروفیل (سبزینه) قادر به سنتز مواد آلی نیستند و در نتیجه ناگزیرند به بر روی مواد آلی مرده گیاهی و جانوری و یا به صورت انگل بر روی یاخته‌های زنده و یا داخل آنها زیست کنند. نوع دیگر زندگی همزیستی قارچها با دیگر موجودات است که در میکوریزا(ارتباط بین ریسه قارچ وریشه گیاه برای تبادل غذا وآب) و گلسنگها دیده می‌شود

کپک ها کَپَک عنوانی کلی‌ است که به همه ی گونه‌های قارچهای ذره‌بینی که به صورت رشته‌های چندسلولی رشد می‌کنند اطلاق می‌شود.

 

چه در یخچال، چه در انباری و چه در زیرزمین، به هر حال گاهی پیش می‌آید که کنار مواد غذایی کپک می‌زند. این قسمت های سبزرنگ کرک‌دارکه کم‌کم رشد می‌کنند و وسیع می‌شوند، نه تنها زشت هستند، بلکه برای سلامتی بدن هم بسیار مضرند.
 در حقیقت اکثر آنها از خود، مواد سمی ترشح ‌کرده و در زیرآنها قارچ‌ها زندگی می‌کننداین قارچ ها گرچه هیچ شباهتی به قارچ‌های سفید و زیبایی ندارند که کناردرختان می‌رویند، اما از همان گروه‌اند.بر خلاف سلول های گیاهی، سلول‌های قارچ قادر نیستند به تنهایی مواد آلی را با هم ترکیب کنند، بنابراین ناچارند مواد غذایی را فاسد کنند تا اجزای‌شان ساده و قابل جذب شود و بتوانند از آنها استفاده کنند . به این ترتیب به سلول‌های قارچ این امکان را بدهند تا از هر نوع ماده غذایی در دسترس استفاده کنند.به همین دلیل است که رشد کپک و قارچ سبب فاسد شدن مواد غذایی می‌شود همچنین کپک‌ها به راحتی در جاهایی که آب نیست و حتی باکتری قدرت تکثیر ندارد، رشد می‌کنند به‌علاوه، خیلی راحت‌تر از باکتری‌ها می‌توانند مواد غذایی را فاسد کنند کپک‌ها حتی در محیط‌هایی که اکسیژن وجود ندارد یا خیلی کم است، می‌توانند زیاد شوند و به راحتی حتی در 4 درجه پایین و 40 درجه بالای صفر تکثیر یابند، اما دمای  ایده‌آل آنها 20 تا 25 درجه سانتی‌گراد است.





بهار حسینی
دوشنبه 13 بهمن 1393 11:52 ب.ظ
بسیار عالی
مریم
یکشنبه 5 بهمن 1393 08:02 ب.ظ
خوب بود
پاسخ عفت فتحی باغبادرانی :
مبینا
پنجشنبه 18 دی 1393 04:30 ب.ظ
دستت درد نكنه
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر






ماشین حساب مهندسی

برای استفاده از ماشین حساب پیشرفته تر بر روی نوشته ماشین حساب مهندسی در بالای این نوشته کلیک کنید ...................................................... توجه استفاده از اینترنت بعنوان ماشین حساب خیلی ساده و آسان است و بمنظور انجام محاسبات ریاضی خود تنها کافیست تا برای مثال در کادر جستجوی گوگل و یا بینگ ویا یاهو اعداد موردنظر را به شکل مثلاً 5 + 20 تایپ کرده و Enter بزنید! با انجام این کار نتیجه جمع اعداد تایپ شده بهمراه ماشین حسابی تحت وب بمنظور انجام عملیاتهای ریاضی برای شما نمایان خواهد شد.................... بازدید کننده محترم اعداد زیر .. شماره آی پی شماست